Производител EVO by Audient

EVO-by-Audient-Logo


Компанията Audient е основана през 1997 година в град Ершир, Шотландия, от Дейвид Деаринг и Гари Бижоп. Двамата съоснователи са имали опит в сферата на професионалното аудио, като Деаринг преди това е работил за Soundcraft, а Бижоп за Focusrite.

Audient започва като производител на миксери за звукозаписни студия и радиостанции. Първият продукт на компанията е ASP8024 - миксер, който по-късно става много популярен сред професионалните звукозаписващи студия.

След успеха на ASP8024, Audient продължава да разработва нови продукти. През 2005 г. компанията представя миксера ASP4816, който е по-малък и по-лесен за употреба от ASP8024 и е насочен към начинаещите музиканти и домашните студия. Този продукт също бързо става изключително популярен.

През 2019 г., Audient обяви, че ще представи новата си марка EVO. Това беше направено с цел да се насочат към начинаещи музиканти и хора, които се занимават с аудио запис и обработка у дома. EVO предлага устройства с прост и интуитивен дизайн, които са лесни за употреба и позволяват на потребителите да започнат да правят качествени записи у дома.

EVO интерфейсите на Audient са оборудвани с висококачествени микрофонни предусилватели и конвертори на аналогово-цифров сигнал (ADC). Те осигуряват студийно качество на звука и са съвместими с всички популярни DAW (Digital Audio Workstation) софтуери като Ableton Live, Pro Tools и Logic Pro X.

Освен EVO, Audient предлага и други продукти като миксери и аудио интерфейси за професионална употреба. Компанията също така е известна със своите конзоли на микрофонни предусилватели, които са използвани в множество звукозаписни студия по целия свят.

EVO интерфейсите на Audient са станали популярни сред начинаещите музиканти и записващи артисти, които искат да правят качествени записи у дома. Те са едно пример за това как компания може да разшири своята аудитория, като предлага продукти, които отговарят на нуждите на начинаещите и любителите в сферата на аудио запис и обработка.

Audient продължава да разширява своята гама от продукти, като добавя нови миксери и аудио интерфейси към своето портфолио. Компанията също така предлага продукти за мастеринг и обработка на звук, както и аудио конвертори и микрофонни предусилватели.

Продуктите на Audient са известни с високото си качество на звука и са използвани от множество професионални звукозаписващи студия и артисти по целия свят. Компанията продължава да разработва иновативни продукти и да подобрява качеството на своите устройства, като се стреми да отговаря на нуждите на музикантите и звукозаписните инженери.