Производител Pro-Ject Audio Systems

Pro-Ject Logo


Компанията Pro-Ject е основана през 1991 г., по време на настъплението на компактдисковете и CD плейърите, с мисията да предложи най-доброто аналогово изживяване на разумна цена. Във време, когато цифровите аудио медии бяха във възход, а винилът беше обявен за остарял и мъртъв, Хайнц Лихтенегер запази вярата си в простия, но най-добър начин да се насладите на музиката – грамофоните.

Седалище на компанията Pro-Ject

Стремежът на Pro-Ject е да привлекат възможно най-много хора към прекрасното хоби, каквото е Hi-Fi аудиото, и да предоставят истинско стерео изживяване на възможно най-ниска цена. Най-добрият начин да започнете е с подходящ грамофон. Компанията иска да върне на клиентите правото да избират това, от което се нуждаят, без да прекаляват с ненужни функции.

В Pro-Ject създават удивителни продукти с безупречна стойност. Те използват само най-добрите компоненти и произвеждат ръчно изработените си стоки единствено в Европа. С поглед към бъдещите тенденции, те винаги се опитват да отговарят на нуждите на пазара.

Страстта и стремежите на Pro-Ject са признати от редица водещи списания, като през годините печелят и множество награди за техните грамофони и електронни компоненти. Техните продукти се използват и в безброй телевизионни предавания и филми.

С авангардни технологии и машини Pro-Ject създават визуално приятни продукти, без да губят усет за най-фините детайли. Работят в тясно сътрудничество с партньори от музикалната индустрия, като Universal Music Group (The Beatles), Third Man Records (Jack White), The Rolling Stones, Parov Stelar и световноизвестните Hard Rock Café. Много лидери в индустрията също си сътрудничат с тях, като Виенската филхармония и Ортофон за техните юбилеи. С тези партньори те създават специални продукти в ограничени издания, за да предоставят на своите клиенти още по-голям избор.