Производител beyerdynamic

beyerdynamic logo


Beyerdynamic е немска компания, която произвежда аудио техника. Компанията е основана през 1924 г. от Eugen Beyer в град Филдинген, Германия. Той е работил като инженер в Siemens, преди да започне своя собствена компания.

В началото Beyerdynamic се фокусира върху производството на микрофони и слушалки за радиостанции, тъй като радиото беше в началото на своето развитие и имаше нужда от нови технологии и екипировка за предаване на звук. След това компанията разширява продуктовата си гама с професионални слушалки и микрофони за музикални студия и живи изпълнения.

През 1937 г. компанията изобретява т.нар. "динамичен микрофон", който се превръща в един от най-успешните продукти на Beyerdynamic и е дори използван от президента на САЩ, Джон Кенеди, в историческата му реч "Ich bin ein Berliner" (Аз съм берлинец) в Берлин през 1963 г.

През годините Beyerdynamic продължава да развива нови продукти и технологии, като например първите стерео слушалки в света, които са пуснати на пазара през 1960 г.

Днес компанията е водещ производител на аудио техника, като произвежда микрофони, слушалки, усилватели и други продукти за професионални и домашни потребители. Beyerdynamic също така е позната сред аудиофилите и музикалните ентусиасти с висококачествения звук, който предлага нейната техника.