Как да изберем слушалки за подарък на дете?

Публикувано от Васи Дюлгерова
Как да изберем слушалки за подарък на дете?

Независимо дали става дума за 1 юни – Деня на детето, за рожден ден или пък поощрение за голямо постижение, слушалките си остават желан подарък от децата. Как обаче да се ориентирате в морето от модели?

Строго детски слушалки ли да изберете или пък такива за възрастни? С кои характеристики е хубаво да се съобразите? Нека да повдигнем завесата със специалистите от VSystem.

Защо да подарим слушалки?

Слушалките са желан подарък от малки и големи. Широкото разнообразие на модели, характеристики и приложения безспорно ги прави техника, за която всеки копнее, а и от която се нуждае в ежедневието си.
В съвременния свят децата много често са добре запознати с възможностите на своите телефони, таблети и компютри и изискват повече както от тях, така и от периферните устройства, които използват. Едни от тях са слушалките. Децата говорят, гледат видеа, учат дистанционно или просто слушат любимите си влогъри, тиктокъри и инфлуенсъри. По-големите пък се потапят в море от подкастове и филми. И всичко това, от телефоните си. Ето защо със сигурност ще се зарадват, когато им подарите нови, хубави слушалки, с гаранция за дълга употреба и издръжливост.

Как да изберем слушалки за деца?

На първо място е важно да не забравяме, че децата все още се развиват. Това включва и слуха им. Затова много модели, насочени изцяло към малките любители, имат лимити – до 85 – 90 dB. За сравнение, слушалките за възрастни достигат нива от 110 – 115 dB.

Освен това, когато избираме слушалки за децата, е важно да обърнем внимание на външния вид на слушалката – дизайна и материалите, от които е направена. И тук отново намесваме факта, че децата растат и се развиват. От това следва, че е по-добре да изберете слушалки със структура, която позволява разтягане, меки, комфортни наушници и достатъчно лека конструкция, за да не вреди и тежи при по-продължителна употреба.

Друг въпрос, който често чуваме от родители, е за разликата между слушалки в ушите и над ушите. Твърди се, че колкото по-близо е слушалката до ухото на детето, толкова по-голяма е опасността от увреждане на слуха в дългосрочен план. Затова и нашата препоръка е да се насочите към слушалки с меки наушници, които покриват нежно цялото ухо на детето. Дали ще изберете отворен, или затворен модел, зависи изцяло от вашите предпочитания.

От всичко казано до тук, лесно бихте могли да се насочите към изцяло детските модели, но имайте предвид, че много често те не предлагат отговорите, които търсите. Част от недостатъците им включват неустойчивост на материалите, компромис с дизайна или конструкцията, по-лошо качество на звука и други. Затова събрахме три модела, с които лесно можете да зарадвате децата у дома с или без повод.

 

Sennheiser HD 250BT

Тези слушалки са един от новите модели на Sennheiser, в които децата у дома могат да се влюбят. Създадени за DJ и хора с натоварен начин на живот, те събират в себе си всички характеристики, които ги правят подходящи за подарък на подрастващите любители на музиката.

HD 250BT са изключително леки и комфортни, с меки наушници, които минават над ухото. Дизайнът им предлага възможност за корекции според размера на главата. Едновременно с това те могат да се похвалят със здравина, липса на досадни кабели и вграден микрофон, през който се чува перфектно.

И още един голям плюс: 25-часа батерия за забавления!
Sennheiser HD 250BT

Sennheiser HD 206

Вторият модел, който ще ви представим, е юбилеен за 75-годишния производител Sennheiser и е решение, което има няколко плюса. За вас те се крият в цената на слушалките, която е изключително изгодна и от друга страна – лимитирана серия. Отличават се с типичните за Sennheiser качествени елементи, от които е изградена не само вътрешността им, но и леката конструкция.

В сравнение с HD 250BT, HD 206 са по-солидни и имат по-широка лента на главата. За сметка на това обаче тя приляга прекрасно и ни помага да не изпитваме напрежение, докато ги носим. Тези слушалки са жични и спазват отлично препоръката да покриват ухото с леки, комфортни наушници.
Sennheiser HD 206

Audio-Technica ATH-S200BT

Един от най-желаните модели на Audio-Technica се оказва и прекрасен избор за малките любители на звука у дома. Моделът е безжичен, с впечатляващите 40 часа батерия.

Липсата на кабели и дългият живот на батерията са удобства, които децата ще оценят веднага. Допълнителен плюс е вграден микрофон, чрез който могат спокойно да отговорят на обаждане.

И за финал, но също толкова важно - дизайнът им, освен лек и удобен, е и компактен: слушалките се сгъват, така че детето лесно може да ги прибере в раницата си, без да се притеснява.
Audio-Technica ATH-S200BT

Харесахте някой от тези модели или искате да разгледате по-голям асортимент? Направете го тук или ни посетете на ул. Мила Родина 30, гр. София, където можете да видите на живо и да тествате опциите с вашите деца.

Открийте и актуалните ни промоции тук.