Audio-Technica подменя всички кутии за зареждане на ATH-CK3TW от съображения за безопасност

Публикувано от Венцислав Генчев
Audio-Technica подменя CK3TW за безопасност

Audio-Technica информира всички потребители, че е докладвана грешка, свързана с безопасността, засягаща кутията за зареждане на слушалки ATH-CK3TW.

И тъй като от компанията приемат изключително сериозно всеки такъв доклад, взето е решение да се подменят всички зареждащи кутии, а продуктът да се изтегли от пазара незабавно.

Неизправността е свързана с проблем на термична писта. Съобщава се, че кутията за зареждане може да се нагрее до точката на топене, причинявайки образуването на дим, което води до риск от запалване. За щастие няма съобщения за щети при нито един от докладваните инциденти. Освен това няма случай, при който кутията да се е запалила или да е причинила значителни щети.

Въпреки че няма съобщения за инциденти в европейския регион или където и да е извън Япония, от Audio-Technica искат да предотвратят всякакви подобни случаи. Както съобщават от компанията: „Безопасността и благосъстоянието на всички наши клиенти е от първостепенно значение и е наш основен приоритет“.

 
Ако притежавате ATH-CK3TW и искате да проверите дали е необходимо да се подмени вашата кутия за зареждане, следвайте стъпките по-долу:

Audio-Technica ATH-CK3TW номера на партидатаAudio-Technica ATH-CK3TW номера на партидата
  1. Проверете номера на партидата, отпечатан на стикер вътре в капака на кутията за зареждане. Ако номерът на този стикер завършва на „B“, вашата кутия няма нужда да се подменя.
  2. Ако имате стикер с номер на партида, който не завършва с буквата „B“, или ако не виждате никакъв стикер с номер на партида, вашата кутия за зареждане трябва да бъде върната и заменена. От Audio-Technica гарантират, че подмяната на кутията за зареждане ще бъде лесен и безплатен процес за вас.
  3. Последвайте линка най-долу в тази статия, за да се регистрирате за програмата за смяна на кутията за зареждане напълно безплатно.

Ще получите нова и безопасна кутия за зареждане, която ще ви позволи да продължите да се наслаждавате на вашите наистина безжични слушалки ATH-CK3TW.

В случай че имате въпроси относно подмяната на кутията за зареждане, от Audio-Technica са се погрижили да отговорят предварително:

Въпроси и отговори

Трябва ли да спра да използвам моите CK3TW дори ако не съм имал проблеми?
Да. Въпреки че слушалките CK3TW не представляват риск, трябва да спрете да използвате кутията за зареждане незабавно дори ако досега не са възникнали проблеми с нея. След като Audio-Technica ви смени безплатно кутията за зареждане, можете да продължите да използвате и зареждате слушалките си както преди, без риск.

Може ли моята кутия за зареждане да се запали спонтанно и опасна ли е?
Не. При кутията за зареждане проблемът е докладван само в случай, че е свързана към захранване чрез USB кабел и слушалките са вътре в нея за зареждане. За да сте в безопасност, моля, не включвайте кутията да се зарежда и извадете слушалките от нея.

Номерът на партидата на моя стикер е избледнял / повреден. Ако всичко работи както трябва, мога ли да предположа, че е имало номер на партида, завършващ на „B“ и не е нужно да връщам кутията за зареждане?
Не. Ако нямате стикер с номер на партидата, или вече не можете да прочетете номера на партидата, моля подгответе връщането и подмяната на кутията за зареждане, както е препоръчано.

Трябва ли да изпратя обратно моите слушалки CK3TW, заедно с кутията за зареждане?
Не. Не е необходимо да изпращате обратно или да подменяте слушалките CK3TW. От повредата е засегната само кутията за зареждане. Моля, пазете слушалките на сигурно място, докато не получите подменената кутия за зареждане.

Сменената кутия за зареждане ще бъде ли съвместима с моите слушалки CK3TW, без значение колко отдавна съм ги закупил?
Да. Сменената кутия за зареждане ще работи с всички модели CK3TW.

Закупих моите слушалки CK3TW от търговец на дребно. Трябва ли да им ги върна, за да сменят кутията за зареждане?
Не. Ако се намирате в рамките на Европейския съюз или Обединеното кралство, ние ще заменим вашата кутия за зареждане директно и напълно безплатно.

Мога ли да запазя кутията си за зареждане на CK3TW като резервна, ако не е имала тези проблеми?
Не. Ще изискаме връщане на кутиите за зареждане, за да можем да ви изпратим нова. Припомняме ви, че това е важна мярка за вашата безопасност. Искаме да гарантираме, че няма риск за вас, когато използвате някой от нашите продукти. Следователно няма да можем да ви позволим да запазите вашата кутия за зареждане дори ако не са възникнали проблеми като този, за който се съобщава.

Кои цветове на CK3TW са засегнати?
Всички цветове са засегнати от тази грешка. Кодовете на моделите са:
ATH-CK3TWBK (черни)
ATH-CK3TWWH (бели)
ATH-CK3TWBL (сини)
ATH-CK3TWRD (червени)

Регистрация за подмяна